Skibet M/S OdysseusSkibet M/S Odysseus er bygget af Brdr. Lauridsen, Esbjerg, i 1960. Oprindeligt er skibet bygget til trawlfiskeri på Nordsøen, men blev ombygget til chartersejlads i 1987.

Byggematerialet er eg på eg, dvs. egeplanker på egespanter, og skibet har en Scania DS 11, 162 kW dieselmotor. Som trawlfiskekutter kunne M/S Odysseus laste 50 tons fisk.

M/S Odysseus må maksimalt medtage 30 passagerer, og sikkerheden ombord er i højsædet. Ombord findes alt i moderne sikkerheds- og navigationsudstyr og skibet er af Søfartsstyrelsen godkendt til sejlads med passagerer og har samtlige certifikater og forsikringer i orden.

Skibet er forsynet med et dækshus hvor der er siddepladser til cirka 12 personer. Under dæk er det indrettet med siddepladser og der er 12 køjepladser.

Skibet M/S Odysseus er af Søfartsstyrelsen godkendt til sejlads inden for 20 sømil fra nærmeste kyst inden for linierne Skagen-Vinga og vest for 16° Ø i Østersøen samt langs Jyllands vestkyst i GMDSS havområde A1.

I dagsejlads kan der medtages op til 30 passagerer og natsejlads kan der medtages op til 12 passagerer for en overnatning.

Skibet er forsikret i Dansk Fartøjsforsikring og forsikringen dækker besætning, passager, kasko og ansvar.